2024 Yılı İzmir İnternet Haftası Konferanslarından İzlenimlerim ( 2. GÜN ) - Üretken Yapay Zekâ

Yapay zekâ ve mekatronik mühendisliği gibi teknoloji alanlarının giderek daha fazla entegre olduğu bir dönemde, teknolojinin geçirdiği evrimi anlamak ve geleceğe yönelik öngörülerde bulunmak büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, İzmir İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi oturumla gerçekleşen "Eğitimde Üretken Yapay Zekâ’’ Konferanslar Serisi, bu konuları ele alarak büyük çoğunluğu eğitimcilerden oluşan katılımcılara yeni bakış açıları sunmayı amaçladı.

Ben de okulumun BTR Öğretmeni Fırat ÖÇAL olarak bu konferansların üçüne katılma imkanı buldum. Burada konferanslara dair izlenimlerimi, fotoğraf ve videoları bulabileceksiniz.

28.04.2024 17

‘Eğitimde Üretken Yapay Zekâ’ Konferans Serisi- 2.Gün: Üretken Yapay Zekâ

Konferans Serisinin ikinci gününde Yüksek Bilgisayar Mühendisi Murat Güzel, "Eğitimde Üretken Yapay Zekâ" konulu konuşmasıyla katılımcılara yapay zekâ alanında yeni bir bakış açısı sunmayı amaçladı. Konuşmasında, büyük veri kümelerinin ve artan işlemci gücünün önemini vurgulayan Güzel, özellikle öğrenciler için eğitim amaçlı kullanılmadan önce bu büyük veri kümeleriyle yapay zekanın eğitilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Güzel, farklı amaçlarla tasarlanan yapay zekâ uygulamalarının öncelikle uzmanlaşma aşamasından geçmesi gerektiğini belirtti. Bu uzmanlaşma sürecinin ardından, yapay zekânın daha verimli araçlar haline geleceğini ve eğitim alanında daha özelleştirilebilecek uygulamalara ulaşılacağını vurguladı.

"Üretken Yapay Zekâ" kavramına değinen Güzel, metin, görsel, ses ve video üreten yapay zekâ programlarının günümüzde bu alanlarda kuralların yeniden yazılmasını gerektireceğini ifade etti. Ancak, bu tür uygulamaların hayatımızdaki yerini alabilmesi için ahlaki ve hukuksal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Konferansın ilerleyen bölümlerinde, katılımcılar üretken yapay zekâ örnekleriyle tanıştılar. Fotoğraflar ve resimler gibi yapay zekâ ile üretilmiş eserlerin ayrıntı ve mükemmelliği üzerinde duran Güzel, bu teknolojinin ilerleyen dönemlerde insan yaratıcılığını tam anlamıyla taklit edebilecek seviyelere ulaşabileceğini belirtti.

Son olarak, Güzel, promt mühendisliğinin geleceğin en önemli ve gelişmeye en açık meslek alanlarından biri olacağını vurguladı. Yapay zekânın birçok meslek alanında kullanılabilir hale gelmesiyle birlikte, yeni iş alanlarının ortaya çıkacağını ve teknolojinin hızla gelişen doğasına ayak uydurmanın öneminin altını çizdi.

Murat Güzel'in sunumu, katılımcılara yapay zekâ ve eğitimdeki potansiyelini görmeleri için önemli bir fırsat sağladı. Konferansın ikinci gününde sunulan bilgiler, yapay zekâ alanındaki ilerlemelerin ve geleceğin heyecan verici olacağını gösterdi. Bu değerli konferansı nedeniyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

28-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-2024